Senaste inläggen

Bygga trall, det här behöver du
  • 18 Oct, 2022

Att lägga eller bygga trall är ett enkelt och snabbt sätt att helt förändra utseendet på uteplatsen eller balkongen. Det finns flera metoder för att lägga trall och flera av dem kan du använda dig av utan att ha tidigare erfarenhet av bygge eller snickeri. Här hittar du billigt virke online som du kan använda för att bygga din egen trall. Det allra vanligaste valet är alltjämt furu - och då gärna den tryckimpregnerade sorten - eftersom det är förhållandevis billigt samtidigt som det står väl emot väder och vind och håller länge.

Bygga garage
  • 21 Sep, 2022

Går du i tankar om att bygga ett nytt garage? Kanske i samband med ett husbygge eller vill du bara bygga om en befintlig garagebyggnad? Vad du än väljer finns det några saker som är bra att ha koll på. Börja alltid med en ordentlig planering när du ska bygga garage, oavsett om du tänker satsa på ett snyggt designtak eller nöjer dig med en enklare taklösning. Se även till att budgetera väl, gärna med extra marginaler eftersom man oftast kan räkna med att oförutsedda händelser som påverkar byggandet kan inträffa.

Byggvaror på nätet, så hittar du de bästa priserna
  • 13 Aug, 2022

Att handla byggvaror på nätet har flera fördelar, varav det fördelaktiga priset är den allra främsta. När du väljer en byggbutik på nätet så slipper du fördyrande mellanhänder och kan därmed få pengar över till annat inom ditt byggprojekt. Många upplever att en fysisk butik kan vara att föredra med tanke på den personliga rådgivningen, men tänk på att du som ska bygga om eller renovera med all sannolikhet vet bäst.

Verktyg till köksrenovering, det här behöver hemmasnickaren
  • 29 Jul, 2022

Vill du renovera köket är det faktiskt mycket du kan göra på egen hand så länge du är lite händig. Dock får du inte hantera det som har med el eller våtutrymmen att göra om du inte är auktoriserad. För att göra ett bra jobb behöver du en del verktyg till köksrenovering. Kanske har du redan en del grundläggande saker hemma? Ett vanligt steg är att sätta upp en ny innerpanel och riva ut det befintliga köket.

Parkettgolv eller laminatgolv - en guide
  • 28 Jun, 2022

För dig som ska lägga nytt golv i villan, lägenheten eller i sommarhuset står det förmodligen mellan parkettgolv eller laminatgolv. Andra typer av golv förekommer visserligen men dessa två toppar sedan länge listan över de vanligaste typerna av golvbeläggning. Det finns en del likheter mellan parkett och laminat, men det finns också flera viktiga skillnader som vi guidar dig igenom här. Grundläggande skillnader mellan parkett och laminatVid en första anblick kan det vara svårt att avgöra om man tittar på ett parkettgolv eller laminatgolv.

Köp dina fönster online
  • 28 Mar, 2022

Stora eller små fönsterDe flesta föredrar idag att köpa det de behöver online. Detta gäller även material och verktyg till renoveringsprojektet. Anledningen är att det sparar tid. Du behöver inte åka runt hungrig efter jobbet bland byggvaruhus för att hålla dig till deras öppetider, utan kan istället lugnt, mätt och belåten sitta och scrolla online efter det du behöver. Sedan är det bara att vänta tills grejerna kommer på plats, och slutligen är det bara att dra igång.

Virke online
  • 25 Feb, 2022

Olika typer av virkeOavsett om du ska bygga en altan, en brygga eller en lekstuga till barnen kan du hitta billigt virke online för både inomhus och utomhusbruk. Beroende på vad du ska bygga eller renovera behöver du olika typer av virke. Ska du bygga en altan använder man oftast ett virke som är behandlat för att klara av fukt, ett så kallat tryckimpregnerat trä. Beställ ditt virke online för att komma igång med ditt byggprojekt som du länge gått och tänkt på.

Lägga golv på egen hand
  • 04 Nov, 2021

Du behöver inte alltid anlita någon när du ska lägga golv. Vissa golv är väldigt enkla att lägga själv. Den enklaste varianten är förmodligen klickgolv som du bara “hakar ihop” och lägger som du vill ha. När det kommer till kakel och klinker krävs det lite mer planering. Det är framförallt vid kanter och skarvar som du måste tänka till och kanske skära ut mindre bitar. Det är också viktigt att du gör ett bra förarbete så allt håller och inte släpper igenom fukt.

Allt du behöver veta om att lägga golv
  • 15 Sep, 2021

Dags att lägga golv? Oavsett om du vill lägga ekparkett i matsalen eller askparkett i sovrummet går det till på ungefär samma sätt. Parkettgolv är gjort av trä, vilket innebär att det kommer att svälla eller krympa beroende på förändringarna i inomhusklimatet. Därför lägger man alltid parkettgolvet flytande, oavsett typen av parkett, vilket innebär att du varken spikar eller limmar fast golvet i underlaget. När du lägger ett flytande golv skall du lämna ett mellanrum på 8–10 mm mellan golvet och väggen.